En vitaminboost i juiceform

november 6, 2016

Det blir både kallare och mörkare ute, vilket oftast betyder att vi håller oss inne mer och mer. Gärna med en varm kopp te, inlindade i en gosig filt. Tyvärr brukar det också betyda förkylningstider! Jättekul för basiluskerna men mindre roligt för oss människor.

Detta är absoluta favoritjuice som jag unnar mig själv varje vinter – en riktig vitaminboost!

Juicen är lätt att göra och innehåller ganska få ingredienser, men framför allt så innehåller de mina favoritkryddor ingefära och gurkmeja. Dessa två hittar du i princip alltid hemma hos oss, om inte färska så finns de i alla fall i pulverform.

morot-apelsin-ingefara-juice vitaminboost

Apelsin och morotsjuice
med gurkmeja och ingefära
ca 1 liter – 10 minuter

Ingredienser:
5 apelsiner
1 citron
3 morötter
Ingefära
Gurkmeja (hittar du inte färsk så finns ekologiskt pulver att köpa här)

Gör så här:
Skala apelsiner och citron och kör alla ingredienser i en råsaftcentrifug. Jag använde mig av ganska mycket ingefära (jag tycker det är så himla gott), men ta lite i taget om du är känslig. Det kan bli ganska starkt! I brist på färsk gurkmeja använde jag mig av ca 0.5 tsk pulver vilket också fungerar bra.

Har du ingen råsaftcentrifug kan du pressa apelsiner och citron i en juicepress, och sedan mixa juicen tillsammans med morötter, ingefära och gurkmeja i en blender/mixer.

No Comments Yet.

Kommentera