Höstig rotfruktssallad

november 7, 2016

Det första jag tänker på när jag tänker på hösten är orange/röda blad på träden, friska promenader i skogen och rykande heta grytor. Tiden för kalla sommarsallader är över, men bara för att det är höst behöver man inte sluta med sallader helt. Denna rotfruktssallad är faktiskt min favoritsallad och jag nästan längtar tills det blir lite kallare ute så jag kan få njuta av den.

Kalla sommarsallader i all ära, men denna rotfruktssallad är faktiskt snäppet bättre!

rotfruktssallad

Rotfruktssallad i höstens alla färger
Ca 4 portioner – 60 minuter

Ingredienser:
500 gram rödbetor
400 gram potatis
300 gram sötpotatis
200 gram morötter
100 gram palsternackor
100 gram sojabönor
2 dl (okokt) bovete
Agave/Honung
Crema di Balsamico
Salt och peppar

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka alla rotfrukter i mindre bitar och lägg på en plåt. Krydda ordentligt (jag brukar använda min favoritkrydda ”Tutto Mio” och ställ in i ugnen i ca 60 minuter.
Medans rotfrukterna är i ugnen kokar du bovete och sojabönar (om de är frysta).
Ta ut rotfrukterna ur ugnen, och ringla över lite honung eller agavesirap. Blanda ihop allt till en rotfruktssallad och toppa med lite crema di balsamico.

Vill du göra det extra gott?

Servera med hummus smaksatt med ingefära och gurkmeja!

sallad-med-rotfrukter

Kommentera