Havre och bovetescones

november 8, 2016

I helgen bakade jag havre och bovetescones till frukost till mig och min familj. Till de serverades olika pålägg, färskpressad juice och te (såklart, när man äter scones). Även min 2åring och sambo åt dessa med god min, vilket är ett bra betyg.

De är både mjölk- och glutenfria vilket gör att de passar de flesta. 

Portioner 4 – Tid 20 minuter Ugnstemp. 250°C

Ingredienser
4,5dl havregryn (varav 2dl mixas till mjöl)
2,5dl bovetemjöl
2tsk bakpulver
1,5tsk fiberhusk
1tsk salt
1msk honung
2msk kallpressad kokosolja
3dl havremjölk

Gör såhär:
Börja med att sätta på ugnen på 250 grader.

Mixa 2dl havregryn till mjöl och blanda sedan alla torra ingredienser med varandra. Värm kokosolja så den är flytande och blanda ner i mjölblandningen tillsammans med havremjölken. Dela sedan upp degen i två delar och forma till runda bullar. Lägg på bakplåtspapper och grädda i 10 minuter mitt i ugnen.

Jag rekommenderar en hemmagjord chiasylt på valfria bär till dessa havre och bovetescones, men för oss fick de bland annat bli hemmagjord marmelad denna gång.

No Comments Yet.

Kommentera