Butternutsoppa

november 11, 2016

Denna butternutsoppa går snabbt och enkelt att göra och passar perfekt som enklare lunch nu när det är kallare ute. Jag åt den tillsammans med mitt hemgjorda fröknäcke och toppade med lite extra paprikapulver och iMat fraiche.

Lite varm soppa passar perfekt nu på hösten

Portioner 4 – Tid 40 minuter

Ingredienser
1/2 butternut pumpa
2st medelstora potatisar
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
2msk rapsolja
2 1/2tsk paprikapulver
1 1/2st buljongtärning
7dl vatten
5dl havremjölk
Salt och peppar

Skala och tärna pumpa, potatis, gul lök och vitlök.

Fräs snabbt tillsammans med rapsolja och paprikapulver i en kastrull. Tillsätt därefter vatten och grönsaksbuljong och låt små koka i ca 20 minuter.

Mixas soppan slät och tillsätt havremjölk och smaka av med salt, peppar och ev mer paprikapulver och låt koka upp igen. Redo att serveras!

soppa-1

No Comments Yet.

Kommentera