Mustig köttgryta

november 13, 2016

För 4 personer

Ingredienser:

1 kg grytbitar av nötkött
1,5 dl tomatpuré
3 st lagerblad
0,75 l köttbuljong
2,5 dl rödvin
1 st gul lök, grovt skuren
1 st röd lök, grovt skuren
2 st morötter, slantar
4 st färska champinjoner eller kantareller

Gör såhär:

Bryn grytbitarna i smör på hög värme så att de får fin färg och krydda med salt och peppar. Tillsätt tomatpurén och lagerbladen samtidigt som buljongen hälls på så att det täcker grytbitarna. Tillsätt lök, morötter och vinet. Låt det koka i ca 2-3 timmar, tills köttet nästan faller sönder.

Precis före servering tillsätts champinjonerna eller kantarellerna. Då löken i princip kokas sönder kan man även lägga i lite mer om man vill ha lite extra tuggmotstånd. Smaksätt med salt och peppar.

Serveras gärna med kokt eller bakad potatis.

foto-2016-11-11-10-54-26

No Comments Yet.

Kommentera