Chokladdoppade kokosbollar

november 26, 2016

Dessa chokladdoppade kokosbollar är fullproppade med kokos i alla dess olika former och passar dig som uppskattar denna smak tillsammans med lite mörkchoklad. De är lätta att göra men tar lite tid då de behöver stå i kylen en stund mellan varje moment. 

Antal ca 20st Tid 120 minuter (varav 30 minuter aktiv tid)

Ingredienser
75g kokosolja (gärna med smak)
2dl kokosgrädde
1 msk agave
1/2 tsk vaniljpulver
200g riven kokos
150g choklad med hög kakaohalt (minst 70%)

Jag började med att smälta kokosoljan i en kastrull därefter tillsatte jag sedan kokosgrädde, agave och vaniljpulver och lät småkoka lite innan jag tog av den från plattan. Sedan tillsatte jag riven kokos och blandade väl innan jag ställde in smeten i kylen för att svalna (låt stå i ca 1,5h).
När smeten väl svalnat i kylen rullade jag ca 20st bollar, som jag förvarade i kylen under tiden jag smälte chokladen över ett vattenbad. Sedan var det bara att rulla en boll i taget i chokladen. När alla kokosbollarna är täckta av choklad är det redo att ställas in i kylen igen för att svalna.

De bör förvaras i kyl (alt. frysas).

Ett tips är att blanda i lite salt i chokladen för att få fram smakerna bättre

 

coco-choco-1

 

No Comments Yet.

Kommentera