Kolaknäck

november 30, 2016

Knäck har alltid varit en favorit hos mig bland julgodiset. Men efter att ha testat denna varianten av knäck gjorda på kokosmjölk och kokossocker så har jag fått en ny favorit.

Kokossocker är ett hälsosammare alternativ till strösocker och ger en kolaaktig smak.

Antal 15 – Tid 40 minuter
Ingredienser
2dl kokosmjölk
50 gram skirat smör
3 msk kokossocker
1 tsk vaniljextrakt
1 dl skållade mandlar (valfritt)

Börja med att smälta smöret och använd bara det klara fettet som hamnar överst. Häll sedan alla ingredienser i en gryta. Låt detta koka tills knäcken tjocknat, ca 30 minuter och vispa regelbundet. Vill man ha i mandlar hackar man dessa fint och häller i precis innan knäcken är klar. Häll sedan knäcken i formar och ställ in i kylen tills de stelnat.

No Comments Yet.

Kommentera