Grönkålssallad till julbordet

december 17, 2016

Julen närmar sig och det är snart dags att planera vad som ska lagas. Jag tänker även i år göra denna grönkålssallad som jag tycker passar perfekt till julbordet. 

Portioner 8 – Tid 20minuter


Ingredienser

250g grönkål
1-2st apelsiner
1 granatäpple
30g valnötter

Dressing

2msk vitvinsvinäger
0,5dl rapsolja
3/4msk honung
2tsk dijonsenap
salt och peppar

Gör så här

Börja med att blanda samtliga ingredienser till dressingen väl. Jag brukar lägga ingredienserna till dressingen direkt i en liten glasflaska och skaka.

Därefter sköljer du grönkålen noga i vatten och river av grönkålen från stjälken. Stjälken kastar du och de som är kvar rivs eller hackas i grova bitar. Därefter blandar jag grönkål och dressing med varandra i en stor skål.

Filéa apelsinen och ta bort eventuella kärnor. Ta ur kärnorna ur granatäpplet. Lättaste sättet att ta ut kärnorna utan att skvätta ner hela köket tycker jag är att fylla en bunke med vatten att göra det i.

Sen toppar jag salladen med apelsin, granatäpplekärnor och valnötter. Klart!

gronkalssallad1

 

Kommentera