Grönkålspaj med chévreost och valnötter

december 19, 2016

Liksom hos Malin så kommer grönkål att finnas på mitt julbord. Denna grönkålspaj kräver dock lite förberedelser, men är helt klart värd det!

Portioner 4 – Tid 90 minuter Ugnstemp. 200°C
Ingredienser
100 gr smör
1 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 msk iskallt vatten

Fyllning
150 gram grönkål
1 rödlök
1 dl valnötter
2 ägg
1,5 dl vispgrädde eller iMat
1 dl mjöl eller havremjöl
150 gram chévreost
flytande honung (frivilligt)

grönkal-paj

Gör så här
Mixa havregryn till mjöl, lägg sedan i vetemjöl och smör. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop degen med händerna. Vila degen i kylskåpet i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°C . Grovhacka sedan grönkålen och koka denna i 5-10 minuter med salt. Hacka löken och fräs i smör tillsammans med grönkålen på medelvärme i några minuter. Salta och peppra.
Tryck ut degen i formen, nagga den med en gaffel och förgrädda i 10 minuter mitt i ugnen.
Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Grovhacka valnötterna. Lägg i kolblandningen i pajformen, smula på chévren, häll på äggstanningen och strö över valnötterna.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 30 minuter.

grönkålspaj

Ringa gärna över flytande honung för lite sötma

No Comments Yet.

Kommentera