Rödbetsbiffar med grönkålssallad

december 22, 2016
Vi går mot en grönare jul! Vi blir allt fler och fler som byter ut köttet till något grönt på julbordet. Kung Markatta har dragit igång kampanjen #framtidensjulbord som är ett initiativ med syfte att hjälpa människor att äta grönare och mer hållbart i jul. Fantastiskt om du frågar mig 🙂

Två av tre svenskar tror på en grönare jul

På mitt julbord kommer jag bland annat att servera dessa underbara rödbetsbiffarna som passar utmärkt med grönkålssalladen vi skrivit om tidigare.
vegetarisk-biff
Rödbetsbiffar
30 minuter – 4-6 portioner
Ingredienser:
500 gram kokta rödbetor
400 gram kikärtor
1/2 gul lök
100 gram cashewnötter
1 msk fiberhusk
Chili (smaksätt själv efter hur starkt du vill ha det)
En liten näve färsk timjan
Salt & peppar

 

Gör så här:
Mixa alla ingredienserna i en matberedare. Forma sedan till lagom stora biffar och panera med ”smula”.
Stek på medelvärme i 3-4 minuter på varje sida, tills du har fått en krispig yta.rodbetsbiffar

No Comments Yet.

Kommentera