Blåbärspaj på 5 minuter

februari 16, 2017

Gillar du paj? Paj som kan ätas både som mellanmål eller dessert? Och som går snabbt att laga och inte ens behöver en ugn? Då ska du kolla in detta recept på blåbärspaj. Blåbären kan likväl bytas ut mot äpplen eller jordgubbar. Eller varför inte lite rabarber. Variationen är oändlig. Pajen är helt sockerfri, men smakar lika gott för det.

Portioner 1 – Tid  5 minuter
Ingredienser:
1,5 dl havregryn
1-2 äggvitor
1 dl blåbär
3 teskedar kokosfett
Flytande honung eller sötströ
kanel

Gör såhär:

Blanda havregryn, äggvitor, kanel, lite honung eller sötströ och 2 teskedar av kokosfettet i en skål. Häll ner detta i en stekpanna med resterande kokosfett och stek ca 2 minuter. Lägg sedan i blåbären och stek tillsammans tills havregrynen fått en liten yta. Klart!

På bilden serveras pajen med vanilj casein.

No Comments Yet.

Kommentera